Wendbaar door ervaring

25 augustus 2017

Toen ik net mijn rijbewijs had, brak me telkens het zweet uit als ik in een auto moest rijden die ik niet kende. Nu – met meer dan 300.000 km op de teller – maakt het me niet meer uit in welke auto ik rij. Of het met een camper door Canada is, met een kart over de kartbaan of met een aanhangwagen over de snelweg: mijn ervaring met enkele auto’s stelt mij in staat om een veelheid aan vervoersmiddelen die mij worden voorgelegd wendbaar te besturen.

In organisaties hangt de ervaring van medewerkers samen met lange dienstverbanden en hogere leeftijden. En daarbij treffen we het typische lijstje van aannames aan: vastgeroest in de eigen functie, niet open voor verandering, et cetera. Lange dienstverbanden klinken hierdoor niet erg passend bij wendbare organisaties. Maar…juist in wendbare organisaties (organisaties die succesvoller dan anderen zijn in overleven in een dynamische omgeving) zien we vaak lange dienstverbanden.

Die lange dienstverbanden dragen naar mijn idee weer bij aan de wendbaarheid van de organisatie. Want ervaring zorgt ervoor dat medewerkers om kunnen gaan met elke optie die hen wordt voorgelegd. Zonder dat hen het zweet uitbreekt. Met andere woorden: ervaring maakt je wendbaar.

 

Lees hier meer over hoe wij u kunnen helpen bij het vergroten van de wendbaarheid van uw organisatie!

‹ terug

Pin It on Pinterest