Online Ontwerp Dialoog

Tijdens het Atelier maken we gebruik van de Online Ontwerp Dialoog. Dit instrument stelt ons in staat om input op te halen van collega’s en draagvlak te creëren voor gevonden ontwerpoplossingen. Zo gebruiken we de Dialoog om voorafgaand aan de eerste sessie de behoeften vanuit de organisatie op te halen en gebruiken we de Dialoog tussen de sessies om ideeën te toetsen bij de collega’s.

De Online Ontwerp Dialoog werkt in twee ronden. In de eerste ronde beantwoorden medewerkers de vraag van het ontwerpteam. Hierbij is het van belang om een scherpe, gerichte vraag te stellen. Vervolgens krijgen de medewerkers die de vraag hebben beantwoord in de tweede ronde twintig antwoorden van collega’s te zien. Uit deze random geselecteerde antwoorden stellen ze – onderbouwd – hun top drie samen. Hierdoor ontstaat er als het ware een trechter in de gegeven antwoorden. Daarnaast biedt het de medewerkers de mogelijkheid om te reflecteren op hun eigen antwoord en het antwoord van anderen, wat leidt tot een genuanceerder en rijker inzicht. Hierdoor zorgen we voor een optimale kwaliteit van input voor het ontwerpteam én luisteren we bovendien serieus naar de behoeften van de collega’s in de organisatie.

 

Organisatie ontwerp dialoog

<< Terug naar het Organisatie Ontwerp Atelier

De Online Ontwerp Dialoog hebben we ontwikkeld in samenwerking met CircleLytics. Bezoek hun website als je meer wil weten over het aangaan van de dialoog in je organisatie.

Pin It on Pinterest